Tour of Keb

" We will either find a way, or make one "

SUMMERING

Måndagen den 18:e augusti tog vi våra sista avgörande kliv och Tour of Keb, cykling till Kiruna och bestigning av Kebnekaise, avklarades. Vi har nått ungefär halva insamlingsmålet och vi är nöjda med det. (Sista dagen för att lämna ett bidrag är på söndag). 

 

Vi är väldigt nöjda med cyklingen fast vi har brottats med en del motgångar. Redan första dagen fick vi punktering som var lite surt. Vissa dagar var det konstant regn och uppför. Vissa nätter blev sömnlösa och då var det extra mentalt jobbigt att sätta sig på cykeln. Vi lovade dock oss själva att vi skulle klara utmaningen trots motgång.

 

 

Under resans gång mötte vi många nyfikna och hjälpsamma personer. Exempelvis en kväll när vi har ont om proviant träffade vi en snäll dam som gav oss både vatten och en påse med mat. I en liten by som heter Glommersträsk hjälpte en annan kvinna oss med boende, dusch och mat. 

Ju mer norrut vi kom ju glesare låg byarna och desto större blev lyckan varje gång vi såg ett ICA. Vi lärde oss betydelsen av att planera färdkosten inför varje etapp. Maten på färden var inte varierande och ibland kom en kommentar som denna:

Jag har inte blivit solbränd utan orange utav alla jäkla morötter.

Baslagret bestod utav: nötter, morötter, bananer, pasta, lök, tonfisk och havegryn.

 

När cyklingen väl var avklarad kunde vi glatt ställa ifrån oss cyklarna och sätta på oss vandringsskorna (joggingskor). Vi lämnade fjällstationen halv åtta på måndag morgon och vädret såg ut att bli helt okej. På cirka sextonhundra höjdmeter ropade Tobias att det snöar och började nynna på "Jingle Bells". Efter cirka en halvtimme var snötäcket fem centimeter och joggingskorna var redan helblöta. I Kaffedalen mötte vi en utmattad man som hade valt att vända på grund utav snöovädret. Han ropade "här kommer två galningar!" Martin ropade tillbaka: "nej, två äventyrare!"

Vandringen gick bra och vi var på toppstugan efter redan tre timmar och en kvart. Vi vilade en kvart, tog lite mer energi innan vi gick mot toppen. På vägen träffade vi en tredje man, Axel, som följde med oss upp till toppen. Vi hade tur som träffade honom för när det var cirka 150 meter kvar såg man knappt längre än 10 meter framför sig. De röda markeringarna som man följer gick inte längre att se och Axel hade varit uppe förut och kunde guide oss upp. Till vår stora förvåning insåg vi att vi var först upp för dagen (!)

 

Som ni ser på bilden var det en fin utsikt. Vi jublade åt att Tour of Keb var avklarat och vi vill tacka alla som har hjälpt oss, bidragit och följt oss:

 

Valles Skog & Trädgård

Intersport Gnesta & Sundsvall

Gnestatryck

Nationella Strokekampanjen

Folier.se

N.nu

Mora Tidning

Radio P4 Dalarna

NaturAhl

Önskebrunnen

Ramsele Camping

Geråbadets Camping

Ansia Camping 

Gällivare Camping

Camp Ripan, Kiruna

Fjällstation STF Kebnekaise

Midnattshörnan Pizzeria

Gisela & familj

Marie i Glommersträsk

Paret utanför Liden

&

Alla som bidragit eller stöttat på annat sätt

 

 

BILDER

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)