Tour of Keb

" We will either find a way, or make one "

Vilka är dessa optimister?

 

Tobias Ernlund

" Allt går om man vill! "

Ålder: 22 år

Från: Mora

Skostorlek: 42

Varför gör du detta: Jag gillar att cykla och jag gillar utmaningar. Så varför inte kombinera båda intressena och samtidigt bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise. Det som triggar mig mest är reaktionerna jag fått när jag har berättat för nära och kära om min och Martins resa. Jag är förvånad över att så många har haft en negativ inställning, att vi inte kommer att klara det och att det är en onödig utmaning. Just därför känner jag att det är något jag måste göra. Jag tror att ett av de största hindrena till att uppnå det vi vill i livet är att vi inte tror att vi klarar av det.

Tre ord du vill bli förknippad med: Ambitiös, kreativ och positiv

Hur förbereder du dig: Jag försöker att vara ute och cykla så mycket som möjligt. Det blir några varv runt Orsasjön under veckorna och på helgerna försöker jag mig på lite längre sträckor för att vänja rumpan. Använder mig av en träningsdagbok som verktyg där jag kommenterar kring varje cykeltur, allt ifrån sömntimmar, känsla, längd, väder och vind. Det för att få en bättre koll på hur jag ligger till med träningen, och vilka faktorerna är till varför jag presterar bättre vissa dagar. Jag tror nyckeln till att lyckas med en sådan här utmaning är att planera och var väl förberedd.

Tre styrkor: Jag är en positiv och envis person vilket jag tror kan vara ett givande koncept när man tar sig an en sådan här utmaning. När jag väl tagit mig an en utmaning ska jag i mål. Sist men inte minst kan jag väl nämna att jag älskar att träna och kan nog inte leva utan det.

Tidigare erfarenheter: Jag har väl egentligen inga tidigare erfarenheter av liknande utmaningar. Jag cyklar mycket och har alltid gjort. Just därför jag ser framemot att få trampa igång och känna att för varje sekund som går kommer vi närmre och närmre vårt mål. Det viktigaste blir att hela tiden ha en positiv inställning, trots motgångar som kan dyka upp längs vägen.

 

 

Martin Ahlstrand

" Gå ut hårt, och sedan öka "

 

Ålder: 22 år

Från: Gnesta

Skostorlek: 46

Varför gör du detta: Jag gillar utmaningar & det ska bli en rolig sådan! Att vi just valt Kebnekaise som mål är lite spontant, det är mera utmaningen jag ser som intressant. Oavsett vilken utmaning man bestämmer sig för att göra är alltid känslan underbar när man passerar mållinjen och klarar det. Att sätta upp mål för sig själv och jobba sig dit tror jag är det bästa sättet att utvecklas som människa. Och sen har jag hört att det är en hyfsat bra vy från Kebnekaises topp!

Tre ord du vill bli förknippad med: Äventyrlig, kreativ & utmanare

Hur förbereder du dig: I tv-soffan med godispåsen! Nejdå.. Tränar hyfsat mycket varje vecka och försöker såklart lägga in minst ett cykelpass per vecka. Så fort jag får tag på bättre cykel ska jag ge mig an några längre sträckor. Perfekt att sommarvädret börjar komma nu! Jag försöker jobba med något som kallas SMARTA-mål, där man konkret svarar på lättformulerade frågor för att veta vilket upplägg man ska ha. Därefter delar man in det i delmål så får man koll på hur man ligger till.

Tre styrkor: Har ett bra tålamod som man nog ska ha när vi kommer sitta på en cykel timvis varje dag! Kommer inte på så mycket... Det är jag som bygger upp hemsidan så det är väl något och sist får jag väl inte glömma att nämna mina berömda lårmuskler!

Tidigare erfarenheter: Inga längre sträckor inom cykling. Har åkt ner för den fasansfulla Death Road i Bolivia och Orsa-sjön runt. På bilden är jag påväg uppför Huayna Potosi, 6088 meter, som var en rysare. Det ska bli spännande att se hur vandringen uppför Kebnekaise blir, som är 2106 meter.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)