Tour of Keb

" We will either find a way, or make one "

Alldeles för många drabbas

Vi har valt att stödja organisationen Hjärnfonden med vår utmaning Tour of Keb. Lika mycket som vi tror på att vi ska kunna klara vår utmaning så tror vi att forskning om hjärnan är viktig, framför allt när det rör hjärnsjukdomar. De flesta har en anhörig inom släkten eller en vän som har drabbats av stroke, hjärntumör eller alzheimers sjukdom. Det finns såklart många fler. Både jag & Tobias har en nära släkting som inte överlevt en stroke de har fått. 

Tobias säger:

Att få möjligheten att bidra till en bättre forskning om hjärnan ligger mig varmt om hjärtat. Min morfar som har varit min främsta förebild i livet drabbades av en tuff stroke 2004. Fast att jag var väldigt ung när det inträffade hade jag hunnit spendera mycket tid med min morfar. Vi var ofta ute och åkte skidor eller på andra friluftsaktiviteter. Han var en väldigt aktiv människa varför det känns så orättvist att han drabbades av en stroke. Han blev aldrig densamma efter stroken och han gick bort 2008. Därför vill jag vara med och bidra med det jag kan och jag hoppas att du hänger på!

 

Var 17:e minut får någon i Sverige stroke. Cirka 30 000 personer drabbas varje år.
/ Källa Hjärnfonden.se

Vi ser att forskningen bidrar till två livsviktiga punkter. Främst att det hjälper drabbade människor att kunna botas och även att man får mer kunskap om varför vissa sjukdomar uppstår. Ju mer vi lär oss desto mer kan vi göra för att såväl bota som att förebygga och minska risker för människor som inte har blivit drabbade än.

 

Träning förebygger vissa sjukdomar - rör dig lite extra i sommar

Som de flesta vet mår man bra både fysisk och psykiskt av idrott och motion. Vetenskapen har också börjat framhäva att en aktiv livsstil minskar risken för vissa sjukdomar. Vi går mot en mer stillasittande vardag och detta bidrar till sämre hälsa. Vi båda gillar att röra på oss, vi är inga elitmotionärer men förstår vikten av att röra på oss. Gör det du med!

 

Vi är inga cyklister - men ingenting är omöjligt

Vi gillar utmaningar och att kriga mot ett mål. Vi är inga cyklister utan innebandyspelare. I Mora lärde vi oss att "ingenting är omöjligt" - det gäller allt från att klara ett träningsmål till att bota alzheimers sjukdom. Vi har båda anhöriga som har drabbats av en hjärnsjukdom och det är ingen rolig känsla för någon som är inblandad. Den personen har ju också drömmar och mål. Precis som vi.

Forskning tror vi handlar mycket om målmedvetenhet; elever/studenter som har drömmen om att bli en läkare eller forskare & att samhället i helhet vill utvecklas för att kunna hjälpa fler att må bättre.

Bidra som företag

Vi ska cykla 1500 kilometer. Som företag kan du skänka från 1 krona til 10 kronor för varje kilometer som vi cyklar.

Exempel:

Väljer du 1 kr: 1 x 1500 kilometer = 1500 kr i bidrag

Väljer du 4 kr: 4 x 1500 kilometer = 6000 kr i bidrag

Väljer du 10 kr: 10 x 1500 kilometer = 15 000 kr i bidrag

 

Kontakta oss gärna innan du sänder ditt bidrag. Beroende på summa rankas du som en viss sponsor. Våra guldsponsorer hamnar tydligt på hemsidan och även på klädseln/cykeln under vår själva cykling. Vi kan helt enkelt komma överrens om ett samarbete i en dialog.

Telefonnummer: 073 654 7887 (Martin Ahlstrand)

Telefonnummer: 072 724 8181 (Tobias Ernlund)

 

Bidra som privatperson

För privatperson gäller inte kilometer-sponsringen. Ni får fritt skänka den summa ni känner för. Du läser möjligtvis det här och vet att ingen i din släkt har blivit drabbad. Då är ni lyckligt lottade! Men andra drabbas och de uppskattar om du bara avstod från en timmes lön och skänkte den till bra ändåmål. 

I Sverige beräknas omkring 150 000 personer lida av Alzheimers sjukdom Hjärnfonden

Vi har ett mål att nå - 20 000 kr. Vi tror såklart att denna utmaning är möjlig - och även utmaningen att cykla till Kebnekasie. Om du tror på att vi kan klara detta så stötta oss med det. Varje krona räknas, det behöver inte vara en stor summa du bidrar med. Tillsammans gör vi skillnad.

 

Läs mer om hur pengarna används inom organisationen Hjärnfonden:

Så använder vi din gåva

Bidrag skickas via vår sida på Hjärnfondens hemsida - Tour of Keb

Detta betyder att inget skickas till oss som mellanhänder utan hela summan går oavkortat direkt till Hjärnfonden.

Tour of Keb - Hjärnfondens sida

 

Välj "valfritt belopp", skriv in din valda summa och gå vidare till betalning som företag alternativt privatperson. 

 

Hjälp oss nå 20 000 kr

 

Stort tack!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)